Vanhemmille tiedoksi

Sinulle Epäluuloinen äiti tai isä

Sotaleikit, TV:n paukuttelevat ja epätodelliset filmitähdet, tietokonepelien antama kuva ammunnasta. Nämä ovat varmasti syitä, joiden takia suhtaudut epäluuloisesti ampumaharrastukseen. Voit myös ajatella, että ampumaurheilu on erityisen vaarallinen laji. Urheiluammunta on kuitenkin kaikkea muuta kuin äsken luetellut asiat.

Tarkkuus ja aseet kiehtovat nuoria. Tarkka työskentely on tyypillistä tytöille, siksi urheiluammunta voi kiinnostaa. Aseet ovat taas poikien kiinnostuksen kohde ja ammunnan kiinnostavuus tulee usein sitä kautta.

Ampumaseurojen harjoituksissa ei räiskytellä, ei leikitä sotaa aseilla vaan harjoitellaan mukavassa ilmapiirissä turvallisten sääntöjen ja ohjeiden mukaan. Ammunta antaa lapsen kasvulle paljon tukevia eväitä.

Urheiluammunnan positiiviset vaikutukset lapselle ja nuorelle:

  • Keskittymiskyvyn paraneminen
  • Pitkäjänteinen suhtautuminen tavoitteelliseen toimintaan
  • Oman kehon hyvä hallinta
  • Rauhoittuminen tarkkaan työskentelyyn

Ampumaseurojen toiminta korjaa nuorten vääriä mielikuvia aseista ja ammunnasta. Aseiden turvallinen käsittely, oikea ja asiallinen suhtautuminen aseisiin ja turvallisuusmääräykset harjoitustilanteissa ovat juuri sitä tietoa ja toimintaa, jota ampumaseuroissa painotetaan.

Urheiluammunta ei myöskään ole vaarallista. Harjoitukset ja kilpailut toteutetaan tarkasti annettujen ohjeiden mukaan ja kokemus on osoittanut, että lapset omaksuvat erittäin hyvin annetut ohjeet ja opetetut asiat. Ammunnassa tapahtuu vahinkoja erittäin harvoin. Urheiluvakuutusmaksujen alhaisuus vertailussa muihin lajeihin käy hyvänä todisteena.

Ammunta sopii ja on suositeltava harrastus jokaiselle nuorelle. Kannustakaa lapsia kokeilemaan lajia. Lyhytkin jakso ampumakoulussa opettaa paljon ja parhaimmassa tapauksessa kokeilija saa lajista mielenkiintoisen ja haasteellisen harrastuksen lopuksi elämäänsä.